15 Nisan 2014 Salı
TUZLU PASTANE KURABİYESİ
Malzemeler:
2 yumurta (1 y.sarısı kurabiyelerin üzerine ayrılacak)
125 gr. margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
yarım limon suyu
aldığı kadar un
Yapılışı:
Çukur bir kaba 1 yumurta + 1 yumurtanın akı konulur. Üzerine diğer malzemeler eklenir ve yoğumaya başlanır (Unun kıvamını tutturabilmeniz için azar azar dökmenizi tavsiye ederim).
Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edince, elle şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2-3 cm. aralıklarla dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilerek, 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder