HAVUÇLU PATATESLİ TAVUK
Günümüz şartlarında çok sık tüketilen tavuğun farklı tatlarla buluşmasını uygulayıp keyifle yemeniz dileğiyle..
MALZEMELER
2 adet kuşbaşı doğranmış tavuk fileto
1 adet rendelenmiş havuç
2 adet küp küp doğranmış patates
1 adet küp küp doğranmış soğan
2 adet rendelenmiş domates
Zeytinyağı,nane,kekik,tuz
YAPILIŞI
Kuşbaşı doğranmış tavuğumuzu zeytinyağı,nane,kekik ve tuzla iyice karıştırıp beklemeye alırken havucumuzu rendeliyor,patates ve soğanı doğruyoruz.İyice ısıttığımız teflon tavamıza (yağ koymadan) tavuklarımızı koyup hafif rengi dönene kadar pişirdikten sonra havucu ekliyoruz.Havuç pişmeye yaklaşınca soğanları ekliyoruz.Bir yandan da küp küp doğradığımız patateslerimizi ayrı bir yerde kızarttıktan sonra kavrulmakta olan malzemelerimize ekliyoruz.1-2 dakika kadar daha hepsini kavurduktan sonra domates rendesini ilave edip domatesi iyice çektiriyoruz.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder