Hakkımda

Herkese Merhaba ! Bu sitemin amacı eğlenceli ve keyifli bir şekilde hem damak hem de göz zevkinize hitap edecek tariflerimi sizlerle paylaşmaktır !

26 Mart 2013 Salı

FIRINDA SOMON BALIĞI

FIRINDA SOMON BALIĞI

Her mevsim bulabileceğimiz lezzet kaynağı bu balık tarifine bayılacaksınız.Pratik,lezzetli ve en önemlisi eviniz balık kokmayacak !

MALZEMELER

Kişi sayısı adedinde somon fileto
Patates
Defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Zeytin yağı
Limon

YAPILIŞI

Somon filetoları geniş bir kaba alıp adet başına 2 kaşık zeytin yağı,tuz,karabiber,limon suyu karışımını alt üst iyice sürüp yediriyoruz.Balıklarımız beklerler patateslerimizi soyup parmak parmak kestikten sonra tuz,karabiber ve zeytin yağı ile lezzetlendiriyoruz.Zeminine yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize balıkları ardından da boş kalan kısımları patateslerimizi yerleştiriyoruz.Balılkların üzerine birer tane defne yaprağı koyuyoruz.180 derece fırında 45 dakika pişirdikten sonra servise hazır.

Afiyet osun..

0 yorum:

Yorum Gönder