FIRINDA SOMON BALIĞI
Her mevsim bulabileceğimiz lezzet kaynağı bu balık tarifine bayılacaksınız.Pratik,lezzetli ve en önemlisi eviniz balık kokmayacak !
MALZEMELER
Kişi sayısı adedinde somon filetoPatates
Defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Zeytin yağı
Limon
YAPILIŞI
Somon filetoları geniş bir kaba alıp adet başına 2 kaşık zeytin yağı,tuz,karabiber,limon suyu karışımını alt üst iyice sürüp yediriyoruz.Balıklarımız beklerler patateslerimizi soyup parmak parmak kestikten sonra tuz,karabiber ve zeytin yağı ile lezzetlendiriyoruz.Zeminine yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize balıkları ardından da boş kalan kısımları patateslerimizi yerleştiriyoruz.Balılkların üzerine birer tane defne yaprağı koyuyoruz.180 derece fırında 45 dakika pişirdikten sonra servise hazır.
Afiyet osun..
Afiyet osun..
0 yorum:
Yorum Gönder