Hakkımda

Herkese Merhaba ! Bu sitemin amacı eğlenceli ve keyifli bir şekilde hem damak hem de göz zevkinize hitap edecek tariflerimi sizlerle paylaşmaktır !

15 Nisan 2014 Salı

EFSANE LEZZET ; BOŞNAK MANTISI



MALZEMELER :
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
250 gr kıyma
tuz
karabiber

YAPILIŞI :
Önce unu bi kaba döküyoruz bir tutam tuzu ilave edip ılık olan suyu yavaşça döküp hamur haline getiriyoruz.Hamuru kulak memesi kıvamına getiriyoruz.Hamuru 15 dakika bekletip tekrardan yoğuruyoruz. Daha sonra hamuru 3 e bölerek 25-30 dakika kadar bekletiyoruz.Bu arada iç malzemeyi hazırlayabiliriz.Tavamıza bir miktar sıvı yağ alıp önce soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ardından da kıymamızı atıp kavurma işlemine devam edioruz.En son tuz ve karabiberini ekleyip ateşten alıyoruz.Hamurları dinlendikten sonra önce elimizde daha sonra masanın üzerine koyup yavaşça kenarlarından çekerek büyütelim.Açma işlemi bittikten sonra içi malzemesini koyup hamurumuzu rulo haline getiriyoruz rulo haline gelen hamuru bir bıçak yardımıyla küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz.Tüm hamurlar için aynı işlemi yapıyoruz.En son olarak üzerlerine çok az sıvı yağ sürüp 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder