13 Nisan 2014 Pazar
TAS KEBABI TARİFİ
Malzemeler
1 kg. Kuşbaşı et
1 adet soğan
4 adet patates
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı Sıvı Yağ
Karabiber, tuz
Yapılışı
Etleri, kısık ateşte suyunu çekene kadar bir tencerede pişirin. Etler suyunu çekip yumuşayınca 1 çay bardağı kadar sıvı yağ ekleyin. Etin üzerine soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Soğanlar da iyice kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın. Kızarttığınız patatesleri de etin üzerine ekleyin ve 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyunu biraz çekene kadar kaynattıktan sonra dinlenmeye bırakın, 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder