13 Nisan 2014 Pazar
BAHARATLI KUSKUS PİLAVI TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı kuskus
1 adet küçük boy soğan
1 çay kaşığı yenibahar
2 çay kaşığı çam fıstığı
2 çay kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı şeker
1/4 bağ dereotu
2 su bardağı su
tuz
karabiber
Yapılışı :
Kuş üzümünü bir bardak suda ıslatın.Çam fıstıklarını kuru bir tavada kavurun.Soğanı yemeklik doğrayın.Küçük bir tavada soğanları kavurun ve renk almadan kuskusu ekleyip kavurmaya devam edin.Kuskus biraz renk aldıktan sonra yenibahar, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.Su ve şekeri ekleyin. Suyunu çekip kuskuslar pişince kuş üzümü ve fıstığı ekleyip karıştırın.Yaklaşık 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder