13 Nisan 2014 Pazar
PASTANE AÇMASI TARİFİ
Malzemeler ;
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 tane yaş maya (40 gr)
Biraz teremyağ gurme kaymaklı
Aldığı kadar un
1 yumurta akı (sarısını üzeri için ayırın)
Yapılışı ;
Bir su bardağı su ile sütü karıştırın ( ılık olucak). Mayayı içinde eritin.
Beş yemek kaşığı toz şekeri, maya, su ile süt karışımına ilave edin. Sıvı yağı, tuzu ve yumurtanın akını ilave edin. Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave edin.
Kulak memesinden daha yumuşak bir kıvam verin. Ne kadar yumuşak olursa hamur o kadar güzel oluyor. Hamurun kabarması için bir kenarda üzerini bir bezle kapatın ve bekleyin. Mayası gelmiş hamurdan bezeler koparın. Her bir bezenin üzerine 1 çay kaşığı teremyağı koyun ve elinizle hamuru açıp uzatın. Döndürüp şekil verin. Tepsiye yağlı kağıt serin ve hamurları tepsiye dizin. Biraz tepside mayalandırdıktan sonra yumurta sarısını sürün.İsteğe göre üzerine çörek otu serpebilirsiniz. 180 derece fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder