13 Nisan 2014 Pazar
FIRINDA KUZU İNCİK TARİFİ
Malzemeler ;
• 6 adet incik eti
Sosu için;
• 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
• 2 su bardağı et suyu
Yapılışı ;
• İncik etlerini bol suyla yıkayıp, su dolu bir tencerede 5 dakika kadar bekletin. Böylece kemik kırıkları suya geçecektir.
• Etleri süzdükten sonra, üzerine çıkacak kadar sıcak suyla, orta ısılı ateşte haşlanmaya bırakın.
• Etler yumuşayıp, kemiklerinden ayrılacak kıvama gelinceye kadar pişirip ocaktan alın.
• Sosu hazırlamak için;
• Yoğurt, salça, tereyağı, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
• Ilık haldeki incik etlerini sudan çıkarıp hazırladığınız sosa iyice bulayın.
• Sosa buladığınız incik etlerini bir fırın kabına yan yana yerleştirin. Haşlama suyundan 2 su bardağı kadar alıp fırın kabına aktarın.
• Etleri, 175 dereceye ayarladığınız fırında 20-25 dakika, üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder