
MALZEMELER :
4 adet orta boy kereviz
3 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 diş sarımsak
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
Tavuk suyu veya toz bulyon
Bir tutam dereotu ve yeşil kereviz yaprakları
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI :
Kereviz, soğan, patates ve havuçları irice doğrayın. Bir tencerede 1 kaşık tereyağ ile sebzeleri 2-3 dk. kadar soteleyin.Üzerini kapatacak kadar tavuk suyu veya su ve biraz tuz ekleyip sebzeler pişinceye kadar ocakta tutun.Küçük bir tavada 1 kaşık tereyağ ile unu pembeleştirin. Bir kenarda soğuması için bekletin.Pişen sebzeleri el blenderi ile püre haline getirin. Tereyağlı unu içine ekleyip devamlı karıştırarak ocakta kaynatın.İçine sütü ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzerine karabiber serpin.İsterseniz içine dereotu veya seviyorsanız ince doğranmış kereviz yapraklarını ekleyin.
Sıcak halde servis yapın.
Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder