MALZEMELER
1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt (Krem şanti için)
2 paket vanilya
Kakaolu sosu için:
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı süt
YAPILIŞI : Tencereye unu,toz şekeri,sütü koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirin.Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Bu arada 1/2 paket krem şantiyi ,1/2 su bardağı soğuk sütle koyulaşana dek çırpın.
Sonra soğuyan kremanızın içine krem şantiyi ve vanilyaları ilave ederek mikserle 1-2 dakika kadar çırpın.
Kremayı kuplarınızın içine paylaştırın.
Yumurtayı ,toz şekeri,ve kakaoyu mikser yardımıyla iyice karıştırın.1/2 çay bardağı sütü ilave edip tekrar çırpın.Kupların üzerine isterseniz kaşığın ucuyla gezdirin İsterseniz benim yaptığım gibi üstünü tamamen kakaolu sosla kaplayın.Üzerine antep fıstığı tozu,ceviz fındık istediğiniz gibi süsleyin.
Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder