Malzemeler :
2 paket pötibör bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
20 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık
2 paket pötibör bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
20 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık
Yapılışı :
Mozaik pastanın pudingini hazırlamak için, derin bir tencereye sütü koyun. Ardından puding tozunu ekleyin. Karıştırarak, pişirin. Ocaktan almaya yakın içine bitter çikolata ve tereyağını koyun. Tencereyi ocaktan alın. Ilımaya bırakın. Pudingli karışımı ara ara karıştırarak, kabuk bağlanmamasını sağlayın.
Derin bir kaba pötibör bisküvileri elinizle kırın. Mozaik pastanın içinde gözükecekleri için çok fazla ufak olmamasına dikkat edin. Üzerlerine kakaolu puding sosu dökün. Dövülmüş fındıkları ekleyip, ezmeden karıştırın.
Bir kaba poşet ya da streç film serin. Üzerine mozaik pasta için hazırladığınız bisküvili pudingli karışımını dökün. Ellerinizle düzelltin. Üzerini de streç filme sarın. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Daha sonra pudingli mozaik pastanızı dilimleyip, soğuk olarak servis edebilirsiniz.
İsteğe göre pastanızın üzerine çikolatalı sos hazırlayabilirsiniz. Bunun için 3,5 yemek kaşığıkremayı bir tavaya alın. Üzerine 40 gr bitter çikolatayı koyun. Çikolata eriyene kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın.
Mozaik pastanın pudingini hazırlamak için, derin bir tencereye sütü koyun. Ardından puding tozunu ekleyin. Karıştırarak, pişirin. Ocaktan almaya yakın içine bitter çikolata ve tereyağını koyun. Tencereyi ocaktan alın. Ilımaya bırakın. Pudingli karışımı ara ara karıştırarak, kabuk bağlanmamasını sağlayın.
Derin bir kaba pötibör bisküvileri elinizle kırın. Mozaik pastanın içinde gözükecekleri için çok fazla ufak olmamasına dikkat edin. Üzerlerine kakaolu puding sosu dökün. Dövülmüş fındıkları ekleyip, ezmeden karıştırın.
Bir kaba poşet ya da streç film serin. Üzerine mozaik pasta için hazırladığınız bisküvili pudingli karışımını dökün. Ellerinizle düzelltin. Üzerini de streç filme sarın. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Daha sonra pudingli mozaik pastanızı dilimleyip, soğuk olarak servis edebilirsiniz.
İsteğe göre pastanızın üzerine çikolatalı sos hazırlayabilirsiniz. Bunun için 3,5 yemek kaşığıkremayı bir tavaya alın. Üzerine 40 gr bitter çikolatayı koyun. Çikolata eriyene kadar pişirin. Daha sonra soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder