HAVUÇLU TATLI
Eğer siz de hep aynı tatlıları yapmaktan bıktıysanız bu lezzetli ve yapımı bir o kadar kolay tarif tam da ağzınıza layık !MALZEMELER
1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
40 adet bisküvi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket kremşanti
YAPILIŞI
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyelim. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20-30 dk kadar pişirelim. Bisküvileri küçük parçalara bölelim ve pişen havuçların içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştıralım. Borcamı hafif ıslatıp ( sulu kalmasın) hindistan cevizi serpelim ve karışımı borcama yayıp üzerini düzleyelim.Kremşantiyi paketin arkasında belirtilen şekilde yapıp biraz buzdolabında beklettikten sonra güzelce üzerine yayalım.
Yaklaşık 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra servise hazır olacaktır.
YAPILIŞI
Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyelim. Şeker ile birlikte kısık ateşte 20-30 dk kadar pişirelim. Bisküvileri küçük parçalara bölelim ve pişen havuçların içerisine bisküvi parçalarını ve cevizi ekleyip karıştıralım. Borcamı hafif ıslatıp ( sulu kalmasın) hindistan cevizi serpelim ve karışımı borcama yayıp üzerini düzleyelim.Kremşantiyi paketin arkasında belirtilen şekilde yapıp biraz buzdolabında beklettikten sonra güzelce üzerine yayalım.
Yaklaşık 45 dakika buzdolabında beklettikten sonra servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun..
Tatlı anlara..
0 yorum:
Yorum Gönder