FIRINDA LEVREK
Canınız balık istiyor fakat tüm evin balık kokmasından korktuğunuz için bu eşsiz lezzetten mahrum mu kalıyorsunuz ? Uzmanların haftada en az 1 kez tüketilmesi gerektiğiniz söylediği balığı pişirmek artık işkence olmaktan çıkıyor ve işte leziz,kolay ve sağlık açısından pek faydalı tarif..
MALZEMELER
Kişi sayısına göre orta büyüklükte levrekKuru soğan
1 adet domates
1 adet limon
Zeytin yağı
Kekik, tuz
YAPILIŞI
Balıklar güzelce temizlenir veya mümkünse balıkçıda temizletirseniz sizin için hazırlaması daha pratik olur.Üzerine bıçakla kesik attırılır .Fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek balıklar üzerine dizilir.
Balıkların üzerine ve içine az miktar zeytinyağı sürülür, tuz ve kekik serpilir.Tepsinin boş kalan kısımlarına limon, soğan ve domates dilimleri yerleştirilir.
170 derece gibi bir sıcaklıkta fırında pişirilir.Üzerleri kızarınca, içinin pişip pişmediği çatalla kontrol edilerek fırından alınır.
Yanına güzel bir çoban veya mevsim salata yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder