Hakkımda

Herkese Merhaba ! Bu sitemin amacı eğlenceli ve keyifli bir şekilde hem damak hem de göz zevkinize hitap edecek tariflerimi sizlerle paylaşmaktır !

18 Ocak 2015 Pazar

Yemek ve Hijyen

Bugün sizlerle yemek ve hijyen hakkında düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.
Hijyen hayatımızın her yerinde olduğu gibi yemeklerimizde de mutlaka ön sırada yerini almalıdır. Peki yemek yaparken hijyeni nasıl sağlarız?
Öncelikle yemek yapmadan önce tezgahımızı güzelce temizlemeliyiz çünkü tezgahımız nemli kaldığından dolayı bir takım mikroplara misafirlik etmektedir.
Sonrasında yemeğimize kullanacağımız malzemeleri güzelce yıkamalıyız çünkü o yiyecekler mutfağımıza gelmeden önce nerelerden geldiğini hiçbir zaman bilemeyiz. Bu yüzden malzemelerimizi mutlaka ve mutlaka güzelce yıkamalıyız. Ailemize mikroplu yiyecek yedirmek istemeyiz değil mi?
Tabii ki her şeyden önce kendi temizliğimiz de çok önemlidir. Bu yüzden yemek yaparken geçirdiğimiz her aşamada mutlaka ellerimizi yıkamalıyız. Tüm bunları yaptıktan sonra malzemelerimizi gönül rahatlığıyla tenceremize koyabiliriz. Haydi hanımlar önce sağlık önce hijyen diyerek bu aşamaları tek tek yapmaya ne dersiniz.
Göreceksiniz ki titizlikle yaptığımız bu temiz yemeklerimiz daha da lezzetli hale gelecektir.
Ne duruyorsunuz haydi yemek zamanı.
Aylinin mutfak dünyası sizlere afiyet diler. Yemek yapmayı seven bütün kadın ve erkekleri kucaklıyorum ve afiyetler diliyorum.

Bugün eğer pilav yapıcaksanız lütfen bunlara dikkat edin.
Pirinç sürekli suda kaldığı için genetiğiyle oynanmış gıda olma olasılığı çok yüksektir. En azından pirinci iyice ayıklayalım ve bol suda sürekli yıkayalım. Temizlik imandan gelir bunu da unutmayalım.

0 yorum:

Yorum Gönder