
Malzemeler ;
kg. taze fasulye
200 gr. (2 orta boy) soğan
200 gr. konkase domates
1 çay kaşığı toz şeker
125 ml. (1/2 su bardağı) zeytinyağı
2 su bardağı su
Yapılışı ;
Fasulyeleri ayıklayıp ince dilimleyin, yıkayıp süzdükten sonra tencereye yerleştirin, üzerine ince kıyılmış soğanı ve domatesi koyun. Malzemenin üzerine yağlı kağıt örtüp , tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte , yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin. Kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp , suyunu ilave edin. Kapağı kapatıp yine ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder