Hakkımda

Herkese Merhaba ! Bu sitemin amacı eğlenceli ve keyifli bir şekilde hem damak hem de göz zevkinize hitap edecek tariflerimi sizlerle paylaşmaktır !

15 Nisan 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE TARİFİ







Malzemeler ;

kg. taze fasulye
200 gr. (2 orta boy) soğan
200 gr. konkase domates
1 çay kaşığı toz şeker
125 ml. (1/2 su bardağı) zeytinyağı
2 su bardağı su

Yapılışı ;

Fasulyeleri ayıklayıp ince dilimleyin, yıkayıp süzdükten sonra tencereye yerleştirin, üzerine ince kıyılmış soğanı ve domatesi koyun. Malzemenin üzerine yağlı kağıt örtüp , tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte , yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin. Kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp , suyunu ilave edin. Kapağı kapatıp yine ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder