Hakkımda

Herkese Merhaba ! Bu sitemin amacı eğlenceli ve keyifli bir şekilde hem damak hem de göz zevkinize hitap edecek tariflerimi sizlerle paylaşmaktır !

15 Nisan 2014 Salı

ŞELALE KEK TARİFİ



MALZEMELER ;

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
2 bardak + 2 kaşık un
1 paket vanilya
1 kabartma tozu

Kreması için ;

2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya


Çikolata sosu için ;
1su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI ; Öncelikle kremasını hazırlamak için bütün malzemeleri bir tencereye alın ve pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kek hamuru için yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.Kek kalıplarının içlerini yağlayın ve hamurdan birer kepçe ilave ederek paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırını 175 dereceye ayarlayın. Yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Pişen kekleri ızgara telinin üzerine alın ve soğuması için bekleyin. Çikolata sosu için tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynatın. Sürekli karıştırın ve muhallebi kıvamı elde edin. Sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğumuş keklerin altına bir kaşık yardımıyla kesin ve içini boşaltın. Soğuyan kremayı keklerin içine doldurun. Kek parçacıklarını ise altına kapatmak için kullanın. Kekleri servis tabağının üzerine alın ve çikolata sosunu üzerine dökün.İnce dövülmüş antep fıstığı veya fındık ile üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder