13 Nisan 2014 Pazar
MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler ;
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
2 tatlı kaşığı salça (biber+domates karışık)
Çeyrek demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 dal taze soğan
2 diş sarımsak
4,5-5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığının ucuyla kuru nane
1 kaşığının ucuyla kimyon
1 adet limonun suyu
tuz
Yapılışı ;
2 su bardağı mercimeği 5 su bardağı su ile haşlayın ( eğer su az gelir yetmez ise su ilave edebilirsiniz).
Mercimekler patlayıp, tencerede 1 su bardağına yakın su kalınca ocağı kapatın ve ince bulgurunuzu mercimeğin üzerine dökün.
Mercimek ve bulguru karıştırın, tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakın.
Orta boy soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağını ve doğradığınız soğanı alın. Üzerine bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlara salçayı, ince ince kıydığınız sarımsağı ilave edin 1-2 dakika kadar daha kavurun. Ocağı kapatın, kırmızıbiber ve eklemek istediğiniz diğer baharatları soğanlı karışıma katın.
Mercimek ve bulguru geniş bir kaba alın ve yağlı karışımı üzerine dökün. İnce ince doğradığınız maydanoz ve taze soğanı da ilave edin.
Son olarak tekrar bir miktar tuz ve limon suyunu katarak iyice yoğurun.
Elinizle yoğrulduğunuz mercimek köftesine şekil verin. Marul yaprakları ve limonla servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder