13 Nisan 2014 Pazar
ELBASAN TAVA TARİFİ
Malzemeler :
750 gr. kuzu eti
3 çay kaşığı margarin
2 orta boy soğan
6 su bardağı süzme yoğurt
6 su bardağı su
1/2 su bardağı un
3 yumurta sarısı
Tuz
Yapılışı :
Margarini derince bir tencereye koyun. Yağ kızınca etleri ilave edip altı üstü kızarana kadar çevirin.Soğanları irice doğrayın. Soğanı, tuzu ve suyu ekleyip 1-1,5 saat kısık ateşte pişirin. Böylece etler pişmiş olduğunda, et suyu da elde etmiş olursunuz.Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt, yumurta ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız. 2-2.5 bardak süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaşça ilave edin. Bu hazırladığımız sosumuzu fırın kabına aldığımız etlerin üzerine dökün.Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder