Hakkımda

Herkese Merhaba ! Bu sitemin amacı eğlenceli ve keyifli bir şekilde hem damak hem de göz zevkinize hitap edecek tariflerimi sizlerle paylaşmaktır !

21 Şubat 2014 Cuma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


MALZEMELER ;

300 g asma yaprağı
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
bir kaşık domates salçası
bir kaşık biber salçası
200 g yağlı kıyma
2 tane iri soğan
2 yemek kaşığı nar veya sumak ekşisi
6-7 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
yeterince tuz, karabiber ve dilerseniz nane de koyabilirsiniz.

  

YAPILIŞI ;

Yaprakları önce 2 dakika kadar kaynatıyoruz. Pirinci iyice yıkayıp ,soğanı sarımsağı maydanozu ince ince kıyıp karıştırma kabına alıyoruz ,diğer malzemeleri de ekleyip güzel bir yoğuruyoruz .
Ve tek tek yapraklara birer çay kaşığı
koyarak ortasına yayıp 5-7 cm uzunluğunda sarıyoruz .Tencereye yatay diziyoruz işlem bittikten sonra dolma tası ve ya tencerenize uygun bir tabağı ağırlık olarak dolmaların üzerine koyuyoruz(dağılmamaları için), sonra iki bardak kaynar suya arzuya göre 1 yemek kaşığı nar ekşisi, tuz, zeytin yağı karıştırıp üzerine gezdiriyoruz.yüksek ateşte kaynadığı an altını yarıma kısıyoruz 1 saat kadar pişiyor sonunda suyunu çekmis oluyor, ocaktan çekmeden önce piştimi diye test etmek de yarar var.

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder